InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Studenti iz Rusije u Bijeljini

Izvor: Gradska uprava
08.07.2017 13:45
1

U okviru posjete Univerzitetu u Istočnom Sarajevu (UIS), studenti i profesori Poljoprivrednog i Ekonomskog fakulteta u Voronježu danas su boravili u Bijeljini.

Za ruske akademce prijem u Gradskoj upravi je organizovao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i, uz riječi dobrodošlice i kratko predstavljanje privrednih, poljoprivrednih i turističkih potencijala Semberije, istakao da je međuniverzitetska saradnja važna za naučni razvoj, ali i primjenu naučnih dostignuća u praksi.

- Vjerujem da od ovakvih studentskih razmjena koristi mogu imati ne samo studenti sa našeg Univerziteta, nego i studenti iz Voronježa koji je jedan od najuglednijih u Rusiji. Semberija je poljoprivredni kraj i vjerujemo da će diplomci Poljoprivrednog fakulteta koji imamo ovdje biti nosilac inovatorstva u poljoprivredi našeg Grada, kao i da će kontakti sa ruskim i drugim univerzitetima u svijetu doprinijeti da najnovija dostignuća u poljoprivredi budu primijenjena i kod nas – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Zamjenik dekana voronježskog Poljoprivrednog fakulteta Lucijan Roman je istakao da, pored razmjene studenata u okviru ljetnih škola, postoje brojne druge mogućnosti za saradnju visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj i ovom ruskom gradu, uključujući naučnu, kulturnu i društvenu saradnju, ali i saradnju u oblasti biznisa, kao i da je ruska strana opredijeljena da nastavi da unapređuje tu saradnju.

Studenti i profesori iz Rusije će boraviti u Srpskoj deset dana, a dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom profesor doktor Srđan Lalić je pojasnio da će za goste organizovati susrete sa predstavnicima lokalnih uprava i domaćih kompanija, odnosno, predavanja profesora Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

- Najviše nas raduje što je nekoliko studenata iz Rusije izrazilo želju da upiše master studije na našem Univerzitetu, a istovremeno, tri naša studenta su dobila ponudu da, posle završetka osnovnih studija, upišu master studije na univerzitetima u Permu i Voronježu. Za UIS je važno da ostvarujemo uspješnu saradnju sa univerzitetima u inostranstvu i to je dio napora da se unaprijedi kvalitet nastave, ali i naučnog rada na Univerzitetu – istakao je Lalić.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Kradonacelnik

08.07.2017. 18:37
A iza Mice Micica , ml mercedes kupljen od nasih,pokradenih para!!
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.