InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Bijeljina: Kreditna službenica falsifikovala mjenicu i mjenično ovlaštenje

Izvor: InfoBijeljina.com
19.05.2017 14:14
0

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina dostavili su nadležnom tužilaštvu izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsifikovanje isprave“ protiv lica R.K.FOTO: InfoBijeljina


"Prijavljena je kao kreditni službenik u Mikrokreditnoj fondaciji, postupajući po zahtjevu za mikrokredit na iznosu od 3.000,00 KM napravila lažnu mjenicu kao garanciju navedenom kreditu za lice M.K.", stoji u saopštenju Policijske uprave Bijeljina.  

Kako se dalje navodi, prijavljena je sačinila i mjenično ovlaštenje na ime dužnika-jemca, na način što je unijela podatke lica koji nikad nije bio žirant licu koje uzelo kredit, niti je isti potpisao navedenu mjenicu i mjenično ovlaštenje. 

Na ovaj način po osnovu lažne mjenice realizovan je kredit, a prijavljena je počinila gore navedeno krivično djelo. Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.