InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ugljevički maturanti odrekli se glamurozne mature da bi pomogli bolesnoj drugarici

Izvor: InfoBijeljina.com
19.05.2017 09:15
5

Završetak svog školovanja na raskrsnici ozbiljnih životnih lekcija, maturanti ugljevičkih srednjih škola zapečatili su plemenitim gestom. Naime, oni su novac koji bi inače dali za skupocjenu garderobu donirali za liječenje bolesne drugarice.FOTO: Radio Skala


Ovogodišnja generacija maturanata, umjesto glamuroznih maturskih toaleta, odlučila je novac donirati bolesnoj drugarici koja boluje od poremećaja rada štitne žlijezde i teškog oblika dijabetesa i na taj način olakšati joj liječenje.

„Odlučili smo da umjesto maturske garderobe idemo u majicama i da dio novca doniramo djevojčici iz škole koja je bolesna. Na ovu ideju su došli svi maturanti ,  nadam se da će i buduće generacije da se ugledaju na nas kao i sam grad i da daju podršku ovom humanom gestu“, kaže za portal InfoBijeljina Slobodan Milinković maturant SŠC „Mihailo Petrović Alas“ iz Ugljevika.

Uprkos njihovom protivljenju da se javno eksponiraju i očigledne dječije skromnosti, vijest o plemenitom gestu ove mlade generacije iz Ugljevika, razumljivo je naišla na podršku šire javnosti zbog snažne poruke o ljudskoj solidarnosti koju ovaj  gest nosi.

Generacija 1998., ostaće upamćena kao vjesnici neočekivanog talasa solidarnosti, koji će, nadamo se, poslužiti kao lijep primjer, ne samo budućim generacijama maturanata, nego i društvu u cjelini.

Piše: Snežana MiloševićPratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

BACKO

19.05.2017. 23:06
MLADOST JE TA KOJA TREBA DA NESTO MJENJA ,SVE POHVALE ZA OVAJ GEST !, A OPSTNA I RITE DA UPLATE SRESTVA DA SE SKOLA OKRECI NAKON 32 GODINE ! JOS JEDNOM SVE POHVALE I PUNO SRECE U DALJEM ZIVOTU !

Dado

19.05.2017. 22:33
Svaka cast! Tako mladi a tako "odrasli "...

O

19.05.2017. 21:57
Bezveze,nek opstina plati ljecenje!!!@@

Pero

19.05.2017. 20:53
Bravo djeco!

Anja

19.05.2017. 14:39
Bravooooo momci!!! Svaka čast i za natpis na majicama
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.