InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Završen protest radnika Alumine, izneseni zahtjevi!

Izvor: BN TV
21.04.2017 13:12
0

Protest radnika Alumine i Boksita završen je u Zvorniku bez incidenata. Radnici su zatražili hitnu deblokadu računa "Alumine", a ukoliko ne dođe do deblokade računa, pravdu će potražiti u Banjaluci, poručeno je na protestu.FOTO: InfoBijeljinaZatražena je vanredna sjednica Vlade Republike Srpske, gdje će tačka dnevnog reda biti deblokada računa fabrike Alumina".

Nećemo odustati od svojih zahtjeva i protestovaćemo sve dok se ne odblokira račun!, poručili su radnici.

Od nadležnog Tužilaštva i Ministarstva zdravlja i unutrašnjih poslova zatraženo je hitno procesuiranje odgovornih za blokadu računa Alumine. 

Radnici zahtijevaju da se utvrdi odgovornost i učešće gradonačelnika Zvornika u blokadi računa, čiji je mandat da zaštiti građane i imovinu koja se nalazi na teritoriji grada Zvornika, a ne da postupa u ime drugih. 

Ukoliko Sud odmah ne odblokira račun, protest će se nastaviti i u Banjaluci, poručeno je na protestu.

Protestu je prisustvovalo više od 3.000 radnika zvorničke kompanije "Alumina", "Boksita" iz Milića i Rudnika iz Srebrenice zbog blokade računa “Alumine” od strane Osnovnog suda Zvornik, a u korist privrednog društva ,,Pavgord" iz Foče.

Radnici su prošetali ulicom ispred Suda, a govornici su naglasili da je Regija ugrožena od "udruženog zločinačkog poduhvata".

Radnici su nosili transparente "Nema Zvornika bez `Alumine`", "Mi nosimo regiju Birač i pustite nas da radimo", "Dalje ruke od naše fabrike!".

Na protestnom skupu, između ostalih, govorio je predsjednik Sindikata "Alumine" Radenko Smiljanić, predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Milorad Motika i predsjednik kompanije "Boksit" Rajko Dukić.

Zaključci koji su doneseni na protestnom skupu predati su Osnovnom sudu u Zvorniku.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.