InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Donacija Vlade Japana Centru za socijalni rad u Ugljeviku

Izvor: InfoBijeljina.com
21.04.2017 09:44
0

Vlada Japana donirala je Centru za socijalni rad Ugljevik automobil Toyota RAV 4.FOTO: InfoBijeljina


Kroz projekat, čija je približna vrijednost sedam miliona maraka, Vlada Japana je za 120 ustanova socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini obezbijedila vozila, čime se ubuduće uveliko olakšati njihov rad.

Vozila iz ove donacije namijenjena su isključivo javnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini, čija je djelatnost neposredno usmjerena na pružanje različitih vidova pomoći najugroženijim grupacijama građana.

“Ovom donacijom će se u znatnoj mjeri poboljšati mobilnost Centra za socijalni  rad i podići kvalitet usluge prema najugroženijim grupacijama stanovništva.Ovaj naš kraj je brdsko planinski pa nam je ovom donacijom olakšan pristup korisnicima, licima sa invaliditetom, djeci sa posebnim potrebama i osobama treće životne dobi”, kaže Dušica Stevanović direktor Centra za socijalni rad Ugljevik.

Pored namjenskog značaja, posebna vrijednost ove donacije je u ekološkom smislu, jer donirana vozila odgovaraju najvišim ekološkim standardima, pa će kao takva doprinijeti zaštiti životne sredine.

O korištenju vozila i njihovom dejstvu  na poboljšanje socijalne zaštite Ustanove socijalne zaštite godišnje će izvještavati donatora.

Piše: Snežana MiloševićPratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.