InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pavić: DNS će imati svog kandidata za predsjednika na opštim izborima

Izvor: Nezavisne novine
21.04.2017 09:30
1

Predsjednik DNS-a Marko Pavić najavio je večeras u Doboju da će ova stranka na opštim izborima imati svog kandidata za mjesto predsjednika Republike Srpske ili srpskog člana Predsjedništva BiH.FOTO: ATV


"Do sada smo to puštali našim koalicionim partnerima, sada mislim da imamo snage da mi nosimo jednu od tih funkcija i očekujemo od naših partnera jedan korektan stav", izjavio je Pavić novinarima.

Na pitanje da li je aktuelni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović jedan od kandidata, Pavić je rekao da je još rano govoriti o predlaganju imena, jer DNS tek u junu završava unutarstranačke izbore.

On je istakao da ova stranka već sada ima projekciju za šta će se i kako boriti.

"DNS želi da ostvari veći uticaj u Narodnoj skupštini i naročito u Vladi Republike Srpske, jer imamo i program i način kako bi neke stvari brže riješili nego što se sada rješavaju", naveo je Pavić.

Pavić je zadovoljan postignutim rezultatima Gradske organizacije DNS-a u Doboju, koja je večeras na Osmoj redovnoj izbornoj skupštini reizabrala dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora Slavka Gligorića na još jedan četvorogodišnji mandat.

Pavić je naveo da dobojski DNS ima dovoljno prostora za rad i uspjeh u međuprostoru političke borbe dvije lokalne stranke - SNSD i SDS, jer zagovara mirnu borbu sa argumentima, te da dosljednim poštivanjem zakona i programa stranke može riješiti mnoge probleme u ovoj lokalnoj zajednici.

Slavko Gligorić najavio je kadravsko jačanje ove stranke u Doboju sa kapacitetom da budu konkurentni lokalnom SDS-u i SNSD-u.

On na lokalnim izborima očekuje da DNS u Doboju osvoji četiri odbornička mandata u Skupštini grada u odnosu na dosadašnja tri. 


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Milenko

21.04.2017. 11:22
Pa Marko, dokle više?
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.