InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Snijeg na Majevici i do 20 centimetara, putevi čisti

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
20.04.2017 14:15
1

Snijeg u aprilu ponovo je aktivirao rad zimske službe na području Lopara, gdje je visina snježnog pokrivača na nekim mjestima i do 20 centimetara.FOTO: InfoBijeljina


Načelnik opštinskog odjeljenja u čijem je resoru Civilna zaštita Željko Kerović rekao je Srni da za sada nema prijava građana o eventualnim problemima zbog talasa hladnoće i da se snijeg koji i dalje pada brzo topi. 

Najviši snježni pokrivač je u rejonu naselja Konjihovići na planini Majevici. 

Direktor "Bijeljina-puta" Nemanja Tolj kaže da je ponovo aktiviran rad zimske službe sa jednim vozilom na punktu u Loparama koje je intervenisalo juče i u toku noći, tako da na putevima nema snijega. 

Prema njegovim riječima, na ovom području snijeg intenzivno pada u manjem obimu već dva dana, ali se brzo i topi i ne zadržava se na kolovozu, a najviše snijega bilo je na planinskom prevoju Banj Brdo na putu Bijeljina-Tuzla, oko 15 centimetara. 

Tolj kaže da ekipa zimske službe i dalje dežura na području Lopara i da imaju dovoljno abrazivnog materijala za preventivno posipanje kolovoza. 

Na području Bijeljine je tokom dva dana palo više od 30 litara kiše po metru kvadratnom, ali šef Civilne zaštite u gradu Drago Ristić kaže da za sada nema problema izazvanih padavinama i hladnoćom jer su vodostaji rijeka prije padavina bili niski. 


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Putnik

20.04.2017. 20:12
Pa ako dezuraju neka ciste ujutru kada se putuje, posle se snijeg sam otopi. Niti se cisti niti se sta posipa.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.