InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Za tri mjeseca za 24 odsto manje krivičnih djela

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
20.04.2017 14:12
0

Na području Policijske uprave Bijeljina tokom prethodna tri mjeseca zabilježeno smanjenje broja krivičnih djela za 24 odsto, rekao je načelnik ove uprave Žarko Ćosić.FOTO: InfoBijeljina


"Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Policijska uprava Bijeljina preduzeli su značajne aktivnosti s ciljem uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminala", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare. 

On je naveo da je znatno smanjen broj krivičnih djela protiv imovine, te je za čak 61 odsto manje teških krađa, da za 35 odsto manje je krađa, dodavši da je zaplijenjeno više od 1.700 kilograma marihuane. 

Ćosić je naveo da je za tri mjeseca prijavljeno 180 lica zbog izvršenja krivičnih djela od kojih šest žena. 

Prema njegovim riječima, otkrivena su i djela privrednog kriminaliteta kojima je izazvana materijalna šteta u iznosu višem od 1.700.000 KM. 

On je novinarima saopštio da je novom sistematizacijom i reorganizacijom Centar javne bezbjednosti promijenio naziv u Policijska uprava Bijeljina. 

"Policijska uprava Bijeljina u svojoj operativnoj nadležnosti ima policijske stanice Bijeljina jedan i dva, Policijsku stanicu za bezbjednost saobraćaja Bijeljina, policijske stanice Janja, Lopare, Ugljevik, Jedinicu za podršku, te policijske stanice Pelagićevo i Šamac", rekao je Ćosić. 

Načelnik Policijske uprave Žarko Ćosić je podsjetio da su vlasnici oružja za ličnu bezbjednost, koji drže oružje na osnovu isteklog oružnog lista, obavezni da do 30. juna podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista, uz ispunjavanje opštih i posebnih uslova iz Zakona o izmjenama Zakona o oružju i municiji. 

Istovremeno, kaže Ćosić, svi koju su predali oružje nadležnim policijskim stanicama do 31. decembra 2016. godine, sada imaju mogućnost da zamijene oružni list i da na taj način ponovo dobiju predato oružje. 


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.