InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Uplaćena dva topla obroka i prevoz, ali ne odustaju od štrajka

Izvor: Glas Srpske
20.03.2017 18:28
0

Predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajne i transportne djelatnosti Banjaluka Zlatko Marin rekao je da ima saznanja da su radnicima Željeznica Republike Srpske uplaćena sredstva za dva topla obroka i prevoz, ali da neće odustati od štrajka.FOTO: Glas Srpske


Oko 200 radnika "Željeznica Srpske" - koji su danas blokirali prugu na ulazu u Željezničku stanicu Banjaluka u znak solidarnosti sa kolegama koji su stupili u štrajk glađu - traže da im se danas uplati plata za februar.

Tvrde da će prekinuti blokadu i ukoliko dobiju potvrdu da se protiv radnika koji štrajkuju neće pokretati disciplinski postupci zbog protesta.

Radnici "Željeznica Republike Srpske" krajem prošle sedmice su organizovali protestnu šetnju u Banjaluci, tražeći obustavu primjene novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, isplatu plata i svih materijalnih troškova u zakonskim rokovima, poštivanje sudskih izvršnih presuda, pokretanje odgovornosti i smjenu Uprave.

Nakon ove protestne šetnje, određeni broj radnika odlučio je da stupi u štrajk glađu u Željezničkoj stanici Banjaluka.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.