InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Za stipendije Bijeljina izdvaja 200.000 maraka

Izvor: Glas Srpske
20.03.2017 12:34
0

Za stipendiranje studenata i đaka ove godine će biti izdvojeno 200.000 maraka iz gradske kase u Bijeljini.FOTO: Glas Srpske


- Visina studentske stipendije iznosi 170 KM i dodjeljuje se od treće godine studija. Ukoliko studenti postignu dobar uspjeh, mogu dobiti veći iznos stipendije, i do 200 KM mjesečno - kažu u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Za učenike osnovnih škola visina stipendije iznosi 80 KM.

- Grad Bijeljina svake godine raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za studente, dok se stipendije za osnovce dodjeljuju na osnovu uspjeha tokom školovanja, a đak generacije postaje naš stipendista - rekli su u Odjeljenju.

Grad Bijeljina stipendira i djecu koja se školuju izvan Semberije, ali za deficitarna zanimanja. 

- U posljednje vrijeme bilježimo sve manje takvih zanimanja, ali su među najtraženijim inženjeri elektrotehnike, mašinstva, arhitekture, zatim nastavnici i profesori  fizike i matematike - rekao je Bašić.

Prema podacima Gradske uprave, grad Bijeljina trenutno stipendira oko 200 studenata.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.