InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pod striktnim uslovima do penzijskog čeka

Izvor: srna
11.01.2017 14:37
1

BIJELJINA, Fond penzijskog osiguranja Republike Srpske saopštio je uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju u ovoj godini, prema kojima je za najmanje 15 godina staža osiguranja, posebno za ženu osiguranika, potrebno da navrši 63 godine i osam mjeseci života.FOTO: press

– Za osiguranika muškarca i ženu sa 40 godina penzijskog staža potrebno je da navrši 57 godina i četiri mjeseca, a za osiguranika ženu, prema uslovu 35 godina staža osiguranja, treba da navrši 55 godina i četiri mjeseca – navodi se u saopštenju Fonda.

Podsjećaju da su prema Zakonu o PIO propisani uslovi za ostvarivanje prava na starosnu penziju osiguranika kada navrši 65 godina i najmanje 15 godina staža osiguranja, kada navrši 60 godina života i 40 godina penzijskog staža i kada žena osiguranik navrši 58 godina i 35 godina staža osiguranja.

Iz Fonda PIO napominju da je Zakonom o PIO propisano da se navedeni uslovi ne primjenjuju odmah stupanjem na snagu Zakona o PIO već da se do tih krajnjih uslova za ostvarivanje prava na starosnu penziju dolazi postepeno do 2019. godine, odnosno 2025. godine.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

veteran

12.01.2017. 13:46
dali muskarac sa 60 godina starosti i 40 god. staza mora ici u penziju ili moze da radi do 65 god. ako mu to odgovara
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.