InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ne kretati na put bez zimske opreme!

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA
11.01.2017 08:35
0

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je vozače da niska temperatura sprečava djelovanje posipnog materijala na kolovozu, te da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.FOTO: pixabay.com

Regionalni put Kifino Selo-Ulog, preko prevoja Morine još je neprohodan, a snijega na kolovozu ima na putevima na području Doboja, Broda i Posavine, kao i preko planinskih prevoja. 

Na području Federacije ugaženog snijega na kolovozu jutros ima u centralnim i sjevernim krajevima, posebno na putnim pravcima Olovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar. 

Vozačima se savjetuje oprez zbog poledice koje ima na putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja, kao i na prilazima tunelima i mostovima. 

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po mjestimično vlažnom i klizavom kolovozu. 

Na dionicama na kojima su u toku radovi, saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom čije je poštovanje obavezno. 

Petlja "Mahovljani" zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. 

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara. 

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice. 

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Vijaka u Vijačanima. 

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. 

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika. 

Granični prelaz Deleuša, na putnom pravcu od Bileće do Nikšića u Crnoj Gori zatvoren je za teretna vozila. 

S obzirom na to da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Hum. 

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.