InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Bijeljinski policajci ponosno paradirali na rođendanu Republike Srpske /FOTO/

Izvor: InfoBijeljina.com
10.01.2017 19:45
1

Pripadnici Jedinice za podršku iz Bijeljine i Zvornika, njih 36, imalo je juče čast da učestvuje na paradi pod nazivom “25 godina Republike Srpske”, koja je održana na Trgu Republike Srpske i Trgu Krajine u Banjaluci.FOTO: Nezavisne

Oni ističu da im je učešće na paradi predstavljalo veliku čast i zadovoljstvo.  

"Veoma smo ponosni što smo bili dio parade povodom 25. rođendana Republike Srpske. Na jučerašnjoj paradi učestvovalo je 36 pripadnika jedinice za podršku CJB Bijeljina i Zvornik. Čast i zadovoljstvo su ujedno još veći jer je veliki dio jedinice koja je učestvovala juče u paradi učestvovala i u stvaranju Republike Srpske", ispričali su za portal InfoBijeljina u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Jedinica za podršku je profesionalna i izuzetno obučena jedinica, specijalizovana za izvršavanje rizičnih zadataka. Predan rad, odricanje, svakodnevni treninzi i obuke, osposobili su ovu jedinicu za profesionalno obavljanje poslova i zadataka za koje je ona nadležna. 

"Pružamo neophodnu pomoć ostalim policijskim službenicima, kada su potrebne pojačane mjere bezbjednosti. Jedinica obavlja najzahtjevnije i najsloženije taktičke i operativno – tehničke mjere i radnje, primjenjuje policijska ovlaštenja u visokorizičnim i rizičnim situacijama, kada su neophodne posebne vjestine, obučenost i spremnost", objašnjavaju za naš portal u CJB Bijeljina.

Moramo napomenuti i izazove u kojima je učestvovala jedinica, gdje je još jednom na djelu pokazala, pored svoje spremnosti i obučenost i veliku humanost, a to su elementarne nepogode koje su 2010. godine i 2014. godine zadesile Semberiju. 

Učesnici parade su bili i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite, Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, članovi Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, preduzeća “Pošte Srpske” i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Podsjećamo, u Banjaluci je juče obilježen  9. januar – Dan Republike Srpske i njen 25. rođendan, nizom manifestacija na kojima su prisustvovali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i Republike Srpske Milorad Dodik, kao i drugi zvaničnici Srbije, Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, te brojne zvanice kako iz regiona, tako i svijeta.Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Chile

10.01.2017. 22:07
Svaka čast.
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.