InfoBijeljina
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Policija istražuje da li je u Bijeljini bilo kupovine glasova

Izvor: Glas Srpske
05.10.2016 08:44
1

U Bijeljini se još ne smiruju strasti. Ko je gradonačelnik pitanje je na koje nema odgovora ni dva dana nakon izbora.FOTO: InfoBijeljina

Dok kandidat Saveza za promjene Mićo Mićić tvrdi da je pobjednik i da glasovi iz inostranstva ne mogu ništa promijeniti, kandidat za gradonačelnika Koalicije Bijeljina pobjeđuje" Zlatko Maksimović tvrdi da se razlika smanjuje i da će on biti gradonačelnik. Zbog toga Koalicija traži ponovno prebrojavanje glasova sa određenih biračkih mjesta.

U toku je policijska istraga u vezi sa kupovinom glasova građana romske nacionalnosti,kojom su obuhvaćeni i visoki funkcioneri SDS-a, kao i provjera šest biračkih mjesta.

Koalicija je uputila 31 prigovor Gradskoj izbornoj komisiji. Na pojedinim mjestima su, tvrde, njihovi posmatrači uočili nepravilnosti, a u pojedinim slučajevima čak su i istjerivani. 

Dok se Mićić već vidi u fotelji gradonačelnika, što bi mu bio treći puni mandat, u Koaliciji Bijeljina pobjeđuje tvrde da su izbori pokradeni, zbog čega su tražili ponovno prebrojavanje glasova za preko 30 mjesta.

Ukoliko uspijemo da otvorimo vreće, a to nam je cilj da se ponovo prebroje glasačka mjesta određena, siguran sam da će se istopiti rezultat, odnosno da ću ja preći u prednost,  kaže Zlatko Maksimović, kandidat Koalicije Bijeljina pobjeđuje za gradonačelnika Bijeljine 

Ne isključuju ni mogućnost protesta.

Mićić na osnovu prebrojanih glasova sa 175 od 180 biračkih mjesta smatra da je pobijedio na izborima i već najavljuje formiranje nove gradske skupštine u dogovoru sa svim partijama, osim sa Pokretom Uspješna Srpska .

- Ovi glasovi iz inostranstva, oko 600, ne mogu ništa promijeniti i da svi budu protiv mene opet je moja pobjeda, rekao je Mićo Mićić,  kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine 

Na izborima je bilo 3 000 nevažećih listića za gradonačelnika, što je 5% od ukupnog broja glasača.

Građani čekaju da se konačno objelodani ko će ih voditi u naredne četiri godine .

Dok se raspetljava klupko o tome da li je i ko krao, a ko kupovao glasove, u oba tabora tvrde da imaju skupštinsku većinu.

U Koaliciji Bijeljina pobjeđuje kažu da će imati većinu od 17-18 odbornika i da druga strana koja je,kažu, namještala izbore nesporno gubi. U gradskom odboru SDS-a nema uobičajene euforije iako tvrde da su pobjednici. 


Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Komentari

Realno

05.10.2016. 08:55
Džaba vam novci moji sinovci... Mićo ostaje tu gdje jeste!
Ostavite komentar
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni.