FOTO: InfoBijeljina

Izvođenjem predstave „Boing, boing“ beogradskog Teatra na brdu, po tekstu Marka Kamelotija i u režiji Predraga Stojmenovića, večeras je u Bijeljini počeo 23. Festival „Dani komedije“, a glumci navedene predstave poručili su prije zvaničnog izvođenja da ovaj vodvilj uspješno igraju već 12 godina širom Srbije i regiona.

Glumica Nada Macanković rekla je novinarima da je premijera predstave održana 2012. godine u Zvezdara teatru.
 
- Ovo je produkcija nas kolega i prijatelja koji smo se okupili. Želeli smo da napravimo dobru komediju, što dokazuje igranje od 12 godina - navela je Macankovićeva.

 
Marina Vodeničar istakla je da je riječ o jednom od najizvođenijih francuskih vodvilja, u kojem igra šestoro glumaca.
 
- Prvi put smo na ovom festivalu i nadam se da ćemo se dopasti publici - naglasila je Vodeničar.
 
Glumac Viktor Savić, koji u predstavi igra Robera, Bernarovog prijatelja koji dolazi u Pariz sa sela i zatiče situaciju u kojoj Bernar živi sa tri vjerenice, kaže da veoma voli predstave koje su dinamične i u kojima ima mnogo dešavanja na sceni.
 
- Nijedna od te tri verenice, koje su inače stjuardese u različitim avio-kompanijama, ne znaju jedna za drugu. Međutim, jedna oluja i nevreme čine da letovi moraju biti pomereni i njih tri se nekako nađu u isto vreme na istom mestu. Nas dvojica drugarskim snagama treba da izvedemo da se njih tri ne sretnu - opisao je Savić ukratko radnju večerašnje predstave.



Govoreći o pozorištu i prihvatanju humora od strane publike, on je rekao da danas nije teško nasmijati ljude, pogotovo kada su vremena u kojima oni žive teška.
 
- To je moje iskustvo. Što je teže vreme u kojem živimo, lakše je nasmejati ljude. Međutim, ako govorimo o pozorištu, smatram da se nešto pomera nabolje, sale u Beogradu su pune publike i mnogo je drugačije nego kada smo mi završavali fakultete - dodao je Savić.
 
U predstavi "Boing, boing", osim Viktora Savića, igraju Radovan Vujović, Јelena Gavrilović, Marina Vodeničar, Nada Macanković i Borka Tomović.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )