FOTO: infobijeljina.com

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a danas se očekuje pojačana frekvencija vozila na svim prioritetnim putnim pravcima i graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima Donja Gradina, Kostajnica i Velika Kladuša formirane su duže kolone vozila na ulazu u BiH.
 
Na ostalima graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
 
Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.
 
Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i preko planinskih prevoja, a odroni su mogući na brojnim dionicama.
 
Zbog izgradnje kružne raskrsnice na području grada Trebinja obustavljen je saobraćaj na ukrštanju ulica Vuka Mićunovića i Kralja Petra Prvog. Predviđeno je da radovi traju do 22. maja, a putnička vozila će biti preusmjeravana okolnim gradskim saobraćajnicama, a teretna vozila preko 3,5 tona i autobusi propuštani periodično kroz zonu izvođenja radova jer za njih nema mogućnosti alternativnih pravaca gradskim saobraćajnicama.
 
Zbog bušačko-minerskih radova biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale do 19. jula u trajanju pet do sedam minuta.
 
Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale, biće povremene obustave saobraćaja do 10. jula, dva puta dnevno od pet do sedam minuta.
 
Do 12. maja radi bušačko-minerskih radova biće privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.
 
Privremenih obustava saobraćaja biće i na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, zbog miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" do 8. jula.
 
Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom i reguliše ga privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.
 
Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum/Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.
 
Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.
 
Zbog radova na putnom pravcu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.
 
Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.
 
Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
 
Počeli su sanacioni radovi na magistralnom putu Tuzla-Kalesija u naselju Miljanovci, zbog čega se svakog dana, osim nedjelje, od 8.00 do 17.00 časova saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, i Stolac-Neum, na ulazu u Neum, zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )