FOTO: InfoBijeljina

Izvršni direktor za poslove proizvodnje i električne energije i razvoj Termoelektrane u RiTE Ugljevik Milutin Tasovac izviždan je od strane radnika tokom današnjeg obraćanja na jednočasovnom protestu ispred preduzeća, a na njegovo pozivanje da se proizvodnja Elektrane zbog opstanka mora podići za bar 30 megavata, radnici su uzvratili – Vrati pare iz Trebinja, pa će biti za ulaganja.

Tasovac je u obraćanju insistirao na tome da su interesi uprave RiTE Ugljevik i radnika isti, a to je egzistencija svih zaposlenih, ali su okupljeni uzvikivali da „nisu mala djeca“.
 
- Sada smo u situaciji da imamo obaveze prema Slovencima i obavezu da produžimo radni vijek RiTE. Mi smo prošle godine imali, ovi ljudi sa Termoelektrane to dobro znaju, koeficijent eksploatacije iz najboljih godina, međutim, proizvodnja je bila 1.500 gigavat-časova, što je sa ovom cijenom koju imamo nedovoljno za servisiranje svih obaveza. Moramo podići proizvodnju za bar 30 megavata na Elektrani, da bi mogli da radimo – poručio je Tasovac.

Protest u Ugljeviku: Radnici poručili da ne žele bogaćenje trećih lica na ležištu uglja Istok 2
 
Međutim, na njegove dalje izjave da se bori da obezbijedi egzistenciju radnicima koji pošteno rade, zvižduci su nastavljeni.
 
- Ja ću da se borim, ne obazirem se na vas – nastavio je Tasovac, te naišao na nove zvižduke.
 
Podsjetimo, danas je u krugu preduzeća RiTE Ugljevik održan jednočasovni protest Sindikalne organizacije koja zahtijeva da preduzeću u narednom periodu budu obezbijeđene dovoljne količine uglja za funkcionisanje, te da se ne dozvoli trećim licima koncesija na ležište uglja Istok 2, koja je potpisana još 2013. godine, jer sve stavke iz ugovora nisu ispoštovane. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 4 )