FOTO: InfoBijeljina

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina u februaru su podnijeli izvještaje nadležnim tužilaštvima protiv 60 lica zbog počinjenih krivičnih djela, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika Uprave.

Načelnik Uprave Stjepan Terzić je rekao da je evidentirano 66 krivičnih djela za koja su nadležnim tužilaštvima podnesena 54 izvještaja, napomenuvši kako nisu zabilježena krivična djela razbojništva i razbojničkih krađa.
 
On je dodao da je u izvršenju krivičnih djela evidentirano 18 povratnika i dva maloljetnika.
 
"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela u februaru iznosi oko 94 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 84 odsto", rekao je Terzić.

 
Terzić je naveo da je u februaru evidentirano sedam slučajeva u vezi sa zloupotrebom droge.
 
"Od toga su tri krivična djela i tri prekršaja, a u istom periodu evidentirano je devet krivičnih djela privrednog kriminaliteta i šest lica podneseno je pet izvještaja nadležnim tužilaštvima", pojasnio je Terzić.
 
On je dodao da je evidentirano i 38 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima su 43 ivršioca počinila 54 prekršaja, ali većeg narušava nije bilo.
 
Takođe, dodao je Terzić, evidentirane su 52 saobraćajne nezgode u kojima su četiri lica teško povrijeđena, a 15 je zadobilo lakše povrede. Broj saobraćajnih nezgoda u prošlom mjesecu je manji za oko 34 odsto u odnosu na februar prošle godine. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )