FOTO: Pixabay

Hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dane.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 14 i 19°C.
 
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najniža jutarnja temperature vazduha oko 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 15°C.
 
U subotu u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom u Bosni. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 16 i 22°C.
 
U nedelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 20 i 26°C.
 
U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčnao uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 21 i 26°C.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )